Table

Jocul de table are o vechime considerabila: 5.000 de ani! Cu toate acestea, inca se bucura de apreciere din partea femeilor si a barbatilor deopotriva. In ultimii ani jocul de table a inceput sa aiba si miza financiara, fiind deci jucat sub forma de joc de noroc in cazinouri din Las Vegas, Monte Carlo sau Macao. Bineinteles ca pasionatii jocului pot juca si table online, gratuit sau pe bani.


joaca table online

Jocul de table are o istorie bogata. Se crede ca acest joc de 2 persoane are 5.000 de ani vechime si sunt indicii ca ar fi fost mentionat in lucrarile filosofului grec Plato. In secolul al XVII-lea jocul de table era foarte popular in Europa, in special in Anglia si Franta, fiind descris in amanunt in 1743 de Edmond Hoyle. Popularitatea jocului de table a trecut si peste Atlantic, jocul fiind primit cu bratele deschise si ajungand parte a culturii americane in anii ’30. New-yorkezul Wheaton Vaughan a crescut considerabil popularitatea jocului de table introducand regulile dupa care se joaca si in prezent.

Impreuna cu jocurile foarte populare de carti (poker, blackjack, baccarat), jocul de table este jucat in toata lumea, gratuit sau pe bani. Cu toate ca nu exista vreo organizatie internationala oficiala care sa guverneze jocul, asta nu impiedica oamenii sa participe la campionate de table organizate in special in zone turistice (Monte Carlo, Bahamas, Reno, Boston). Campionatele online de table sunt si ele foarte solicitate, cu mii de jucatori si cu premii pe masura puse in joc.

Jocul de table a rezistat atata timp pentru ca este unul dintre cele mai interesante jocuri pe care le-a creat omul vreodata; a reusit sa patrunda in multe societati, in multe civilizatii si este un joc foarte actual in continuare. Jocul de table este simplu dar interesant, jucat de barbati si de femei, de tineri si de varstnici, pe bani sau gratuit, fizic pe tabla sau online.


table