Despre uciderea cailor salbatici din Delta

Nu e pe profilul siteului meu, nu e vorba de loterii, de noroc, de bani. Ba de fapt e vorba de bani, bani pe care le doresc alora de ii iau sa isi cumpere de toti medicamente, sa fie ultimii bani pe care pun ei mana.

Fiindca azi am vazut o barbarie uriasa.

Ultima herghelie de cai salbatici din Europa urmeaza sa fie asasinata (nu, nu voi folosi termenul eutanasiati fiindca lor nu le-a cerut nimeni parerea). Dragii nostri conducatori au hotarât ca aceasta herghelie de cai salbatici europeni trebuie stearsa din aceasta lume si trimisa direct la macelarie. Iar localnicii întreprinzatori se folosesc de aceasta oportunitate pentru a-i marca pe cei nesupusi si neîmblânziti ca sa câstige un pumn de bani murdari de sânge. În acest scop de carnagiu au prins caii, îi tin în niste tarcuri improvizate care încalca orice drepturi ale animalelor pe care s-a gândit cineva vreodata sa le puna pe hârtie. Culme a nesimtirii, chiar în fata camerelor de luat vederi ”paznicii” îi izbeau peste picioare, armasari si mânji deopotriva. Orice pentru a-i schilodi, condamna la moarte în chinuri si ucide fara de mila.

CULME A CULMILOR NESIMTIRII, niciuna dintre pizdele care faceau dramolete si crize de isterie penibile ca sunt eutanasiati câinii vagabonzi pentru care nu mai exista fonduri de la buget nu era acolo sa-si puie poalele-n cap si sa-si expuna lenjeria murdara. Deosebirea fundamentala între caii salbatici si câinii vagabonzi e ca primii îsi datoreaza viata lui Dumnezeu/ naturii, s-au nascut liberi si niste legi ar trebui sa vegheze ca ei sa moara asa iar cei din urma îsi datoreaza viata pe strazile oraselor unor idioti care nu înteleg ca atunci când iei un animal îti asumi o serie nesfârsita de responsabilitati. Cea dintâi fiind sa ai grija de animal, inclusiv sa aplici pe el niste reguli fundamentale de planificare familiala. Care înseamna sterilizarea animalului. Sau daca e împotriva religiei tale sa o faci, macar sa ai bun simt si nu-l lasi sa se împerecheze. Iar daca nici macar atâta bun simt nu ai, macar sa ucizi cu mâna ta cateii/ pisoii nou nascuti daca nu esti în stare sa le gasesti stapâni. E împotriva principiilor tale fundamentale sa ucizi niste catelusi si pisoiasi mici, pufosi si dragalasi, care se uita la tine cu ochi rotunzi, umezi ca la Dumnezeu? Atunci sterilizeaza-ti animalul. Costa cât 2-3 sticle de vin sau vreo 6 de bere. Si nu te va blestema nimeni ca vreun câine pe care l-ai ”eliberat” inconstient i-a nenorocit copilul sau o ruda în vârsta. Sau vreun turist japonez dornic sa exploreze junglele urbane ale României

Dar caii aceia nu sunt nascuti în ograda niciunui gospodar. Caii aceia sunt nascuti într-o padure libera. Caii aceia nu au beneficiat niciodata de nimic din partea omului. Caii aceia sunt fara de vina. Asa ca evident NU aduc nimic bugetelor niciunui ONG, nu se pot aloca bani de la bugetul local pentru ocrotirea lor, macar pentru simplul fapt ca e ultimul colt nenorocit de Europa a libertatilor unde cei nascuti liberi puteau sa traiasca liberi. Deci nicio madame Bardot aflata la senectute nu se va indigna public pentru asta. Sunt gata sa pariez ca nu va exista nici un flash mob pentru sufletele lor nobile si nevândute. Daca în viata nu valoreaza nimic pentru nimeni semnificativ, în moarte vor valora. Nu mult, dar cât de un 30 de arginti, asa. Sau poate 28. Caci cu 30 a fost pretaluit Fiul Domnului, oamenii ar merita un 29 si cum animalele i-au fost încredintate spre pastrare lui Adam si descendentilor sai, hai sa ne târguim la un 28. Doar nu se face un animal prost sa valoreze mai mult decât o jigodie culmea creatiei divine, punctul final al lantului trofic.

Prieteni pe care nu va cunosc, rugati-va pentru sufletele ultimilor inocenti ai României.

Articolul complet il gasiti pe blogul Belle d’Imagination, careia ii multumesc pe aceasta cale si sper ca nu se supara ca ii citez mare parte din articol.

Fara alte comentarii. Eu recunosc ca nici n-am putut sa ma uit la imaginile cu bietii cai, imagini date cu usurinta si foamea de senzational specifica pseudoteleviziunilor de stiri de la noi.

Update sambata 21 mai: Conform Realitatea.net, caii nu vor mai fi sacrificati, ci lasati in libertate. Totusi 2 cai au murit in tirul care-i ducea spre abator 😐