Ce imi cumpar dupa ce castig la loto (episodul 2)

Dupa ce in primul episod ati vazut masina pe care as cumpara-o daca as castiga la loto, astazi a venit randul sa va prezint casa „mea”.

In primul rand recunosc ca m-as muta din Romania. Suntem atat de plini de jeg, de mizerie, atat de limitati, atat de tinuti in intuneric, ca eu sincer nu cred ca ne mai facem bine vreodata noi ca popor. Da, avem peisaje, cadru natural de vis, dar atat. Ca turist esti jecmanit la aproape toate hotelurile/pensiunile din tara asta. Nu ma credeti? Cautati pe net sa vedeti povestiri de groaza cu rezervari, preturi imense, mancare „buna” si altele. Ca si client esti tratat cu fundul, indiferent de domeniu. Sa exemplificam:

  • pretul la alimente este in top 3 european, fie ca vorbim de alimente de baza, fie de altele
  • vanzatorii de masini noi din tara au printre cele mai mari preturi la masini din Europa
  • benzina foarte scumpa avem? Avem. Nici acum nu-mi pot reveni peste socul pe care l-am avut la ultima vizita in Ucraina, unde benzina si motorina costa mai putin de 12 UAH (hrivne, moneda lor), adica pana in 3.6 lei!
  • bancile iti ofera cam cele mai scumpe credite din toata Europa asta, iar la depozite la termen dobanzile sunt de tot rasul. Ca sa nu mai vorbim de comisioane ascunse.

Lista ar putea continua mult timp (sunt sigur ca multi dintre voi asta fac acum mental), insa nu asta e scopul acestui articol. Era doar o scurta expunere de motive pe tema „de ce as pleca naibii din tara asta”. Sa revenim deci.

As pleca din Romania, ziceam. Si m-as duce tot in Europa, putin mai la vest. Putin mai mult de fapt, pana in sudul Spaniei, in provincia Andalusia (Andalucia scriu spaniolii), intr-o statiune numita Sotogrande, pe coasta Mediteranei. Acolo exista o casa care l-ar satisface (din punct de vedere locativ) si pe cel mai pretentios cititor al acestui site.

Casa are 400 de metri patrati. Nivelul inferior este destinat spatiilor publice (living, zone de socializare). Nivelul superior este ocupat de dormitoare pentru proprietari si pentru oaspeti. Firma de arhitectura s-a ocupat si de mobilier.

Pentru ca vorbim de Spania, bineinteles ca acoperisul nu e chiar acoperis, locul lui fiind luat de o terasa. Casa este completata de o piscina de 90 de metri patrati.

Dar mai bine sa las imaginile sa vorbeasca.

Frumos, nu?

A! Cand zic „daca as castiga la loto” nu ma refer la jocurile de loto de aici din Romania. Aici in tara imi este clar ca se castiga doar cand trebuie (ultimul premiu mare s-a castigat, fireste, de Pasti), iar castigatorii se stiu. Dinainte. Si intotdeauna se castiga pe bilete jucate cu 3 variante simple si 1 numar bifat la Noroc! Deci nu la loto romanesti ma refer, ci la loterii internationale. Joc de 2 ani de zile, iar la cateva luni dupa ce am inceput sa joc am vazut ca multi prieteni de-ai mei doreau sa joace si ei, asa a luat nastere acest site. Sa stiti ca si voi puteti juca online la loterii internationale, cu premii mult mai mari si extrageri pe bune. In pagina de AICI gasiti prezentate toate loteriile, de acolo dati click pe cea care va intereseaza. Eu cel mai des joc la loteria europeana Euro Millions, iar acum vineri 22 aprilie 2011 tocmai s-a castigat un premiu de 44.000.000 de euro!